dilluns, 1 de març del 2010

LA MEVA BIBLIOTECA D'AULA

CONTES D'IMAGINACIÓ:

A CASA

Autor: Heinz Janisch

Il·lustrador: Helga Bansch

Editorial: Baula

Edat: a partir de 2 anys

Resum: El personatge, una gallina, s'imagina com seria la seva vida si visqués en una altra casa. Per exemple, en una barca, en un niu d'ocells, en una biblioteca, en una gàbia, en un castell, en un iglú... Al final arriba a la conclusió que el que importa és tenir companyia.


Comentari: És un llibre amb el que es pot treballar molt la imaginació i en el que podem fer partíceps a tots els nens i nenes.

Comentari de les il·lustracions: En els dibuixos es juga molt amb el contrast dels colors. Els dibuixos són molt divertits i alegres.


AVIS

Autor: Chema Heras

Il·lustrador: Rosa Osuna

Editorial: Kalandraka

Edat: de 2 a 6 anys

Resum: En Ramon i la Ramona, una parella de vellets, volen anar a ballar a la festa del poble. La Ramona no en té gaires ganes perquè es sent gran i en Ramon l'haurà d'animar i convèncer per anar-hi.

Comentari: Aquesta és una bonica història de l'envelliment de les persones, de com es veuen a si mateixes i com s'han de cuidar entre elles.

Comentari de les il·lustracions: Les il·lustracions són originals i divertides, típiques de Kalandraka.


EL MÉS BONIC DE TOTS ELS REGALS DEL MÓN

Autor: Pascal Teulade

Traductor: Anna Coll-Vinent

Il·lustrador: Jean-Charles Sarrazin

Editorial: Corimbo

Edat: de 3 a 5 anys

Resum: Avui és l'aniversari de la mare i en Peret li vol fer un regal. Pensa en regalar-li un gat, un llençol de fantasma, regalar-li totes les seves joguines velles... però res no el convenç. Pensant, pensant troba la idea perfecta: ell!

Comentari: En aquest llibre es treballa el valor de les persones i l'amor entre una mare i el seu fill.

Comentari de les il·lustracions: Les il·lustracions són molt alegres i hi ha molta diversitat de contrastos, que ajuda a remarcar el més important de l'escena.



ELS COLORS DE L'ÀFRICA

Autor: Anna Obiols

Traductor: Silvia Márquez

Il·lustrador: Subi

Editorial: Beascoa

Edat: de 3 a 6 anys

Resum: L'Àfrica és un elefant que viu a la selva i fa dies que està molt trist per què veu tot de color gris. Amb l'ajuda d'uns amics construeixen un globus per iniciar un llarg viatge on haurà d'omplir cinc pots de vidre amb coses que el fagin feliç durant el viatge. L'elefant agafa un color de cada lloc que ha visitat i quan torna a la selva els comparteix amb els seus amics.

Comentari: És un conte molt interactiu i ideal per explicar als infants i que hi puguin participar. Els persontges que hi apareixen són molt tendres.

Comentari de les il·lustracions: Les il·lustracions són molt alegres, originals i s'utilitzen colors molt vius.

MI DINOSAURIO

Autor: Mark Alan Weatherby

Traductor: Pepe Morán

Il·lustrador: Mark Alan Weatherby

Editorial: Kókinos

Edat: de 4 a 8 anys

Resum: Una nena surt a passejar cada nit amb el seu amic dinosaure i viu moltes aventures.

Comentari: Aquest llibre ens podria ajudar a que els infants tinguessin menys por dels monstres, per què no sempre ens volen espantar i ens poden fer conèixer moments meravellosos dins la nostra imaginació.

Comentari de les il·lustracions: Les il·lustracions estan molt cuidades i són molt realistes. Juga amb colors foscos i tonalitats verdes.



NO ÉS FÀCIL, PETIT ESQUIROL!

Autor: Elisa Ramón

Il·lustrador: Rosa Osuna

Editorial: Kalandraka

Edat: de 4 a 8 anys

Resum: El protagonista és un petit esquirol que ha perdut a la seva mare i es sent molt trist per què la troba a faltar i pensa que mai més la tornarà a veure. El pare de l'esquirol l'ajuda a veure que mai oblidarà a la seva mare i que sempre estarà dins del seu cor.

Comentari: És un bon llibre per treballar la mort d'una persona propera, ja que aquest tema es tracta amb molta tendresa, serenitat i amb naturalitat, que ajuda als infants a entendre-ho millor.

Comentari de les il·lustracions: Transmeten la mateixa tendresa que el text, ja que reflecteix les etapes per les que passa el petit esquirol en el procés d'acceptació de la mort de la seva mare. Els dibuixos tenen molta harmonia i es juga amb colors i traços suaus.


L'ÓS QUE ESTIMAVA ELS LLIBRES

Autor: Dennis Haseley

Il·lustracions: Jim LaMarche

Editorial: Joventut

Edat: de 4 a 8 anys

Resum: Un ós jove troba entre uns arbustos un paper escrit. No sap llegir-lo però aquells símbols enigmàtics l'atrauen i guarda el paper com si fos un tresor. Passen els anys i un dia l'ós veu una noia llegint i queda fascinat observant les seves reaccions. Mai no havia vist res semblant. De mica en mica, l'ós es va apropant a la noia i aquesta comença a llegir en veu alta per ell. Durant tot l'estiu l'ós anirà a escoltar-la llegir històries que no comprèn però que sí pot copsar amb la màgica veu de la noia.

Comentari: Un llibre entranyable sobre la fascinació d'escoltar llegir i de l'inens vinle afectiu que es pot aconseguir mitjançant les lectures compartides.

Comentari de les il·lustracions: Les il·lustracions omplen de calidesa tot l'espai d'aquest àlbum. Són il·lustracions molt expressives i vinculades amb la natura, que poden transmetre emocions a través de l'ós i de la lectora.


UNA GANA D'ÓS

Autor: Heinz Janisch

Traductor: Elena Martín i Valls

Il·lustrador: Helga Bansch

Editorial: Baula

Edat: de 3 a 7 anys

Resum: En Ben és un ós que, de sobte, nota que té gana, una gana d'ós. Una abella li diu que vagi a les montanyes de mel, però no sap on són. Pel camí pregunta a diferents animals que es troba però ningú sap on són aquestes montanyes. Al final l'ós descobreix que l'abella li ha fet una broma.

Comentari: A través d'aquest llibre podem introduir als infants a la mancança d'aliments que pateixen molts nens i nenes en diferents països del món.

Comentari de les il·lustracions: Els dibuixos són de colors pastel i divertits. Es juga molt amb el gran i el petit, on l'ós sempre apareix gran i la resta d'animals, al seu voltant, són més petits.



VEÏNS

Autor: Angeles Jiménez

Traductor: Iolanda González

Il·lustrador: Pablo Prestifilippo

Editorial: Kalandraka

Edat: de 2 a 7 anys

Resum: A la casa dels talps hi comença a ploure?Hi ha alguna cosa que no va bé, però que passa? Els talps investiguen d'on prové aquesta aigua i es van trobant amb tots els seus veïns, que viuen més amunt, però ningú sap d'on ve l'aigua. Al final arriben a l capdamunt de l'arbre i troben a l'òliba que plora per què és el seu aniversari i està sola. Tots els veïns de l'òliba l'abracen molt fort i celebren amb ella el seu aniversari.

Comentari: És un bon llibre per treballar la comunicació amb la gent que tenim més a prop. També es pot treballar el companyerisme i l'estima vers els altres.

Comentari de les il·lustracions: Són molt significatives de l'editorial Kalandraka, per què juga amb moltes tonalitats diferents i amb dibuixos molt divertits i simpàtics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada